Op bezoek bij Marina Muiderzand

Mijn eerste bezoek van 2019 is bij Marina Muiderzand, onze buitendijkse jachthaven in Almere Poort. Ik kom hier zelf al ruim 12 jaar, voor de stalling van mijn eigen boten. Ik mocht een middag met havenmanager over het terrein van de haven lopen. Wat een enorm mooie en grote haven hebben wij in Almere.

Lisan vertelde me dat we met 950 ligplekken een van -al dan niet- de grootste jachthavens van Nederland hebben. Ik mocht de ligplaatsen controleren, om te zien of alle boten vertrokken waren die weg hadden moeten zijn. Door alle steigers te checken, kwam ik niet alleen veel zeilboten tegen, maar ook diverse woonarks, in allerlei vormen. Op de hele Marina Muiderzand kun je via www.marinaparcs.nl allerlei accommodaties huren om te overnachten. De uitgelezen kans voor mensen zonder boot, om ook te kunnen genieten van het leven omringd door water. Neem zeker eens een kijkje op de website en boek een tiny wagon, havenlodge, safaritent of een van de andere bijzondere woningen op het water!

Naast de grote verscheidenheid aan overnachtingsmogelijkheden, zijn er ook veel eetgelegenheden op het haventerrein. Harbour House, het restaurant dat direct aan het water ligt biedt een fantastische uitkijk over de gehele haven. Uit ervaring weet ik dat ze er ontzettend lekkere gamba’s hebben, tip van de Waterburgemeester! 😉 Iets verderop, op het grootste catamaranstrand van Europa, bevindt zich een ontzettend leuke plek, genaamd Sun Runners. In een gaaf gebouw dat gedeeld wordt met Sail Today, is de hang out gezellig ingericht en heb je een uitzicht over het Markermeer op een paar meter hoogte, waardoor je heerlijk kunt genieten van de zonsondergang. Ze werken met echte Spaanse leveranciers en hebben een ontzettend lekkere paella, aanrader! Aan de andere kant, aan de kant van het Almeerderstrand bevindt zich Steel Creek. Nog zo’n toffe hang out, grotendeels gemaakt van producten die al een leven hebben gekend. De sfeer is ontzettend relaxed als je er binnenstapt en je zit altijd met je voeten in het zand. Je kunt er erg leuk feestjes organiseren, waarbij je zelf kunt barbecueën op een grote beach grill. En aan de andere kant van het strand ligt Poortdok, een mooie strandtent waar je lekker onderuit gezakt kunt genieten op het terras.

Niet alleen de horeca is goed vertegenwoordigd bij Marina Muiderzand, ook kun je er leren zeilen (jeugd) bij Regatta Center Muiderzand, suppen, kiten, catamaranzeilen, windsurfen en andere te gekke watersporten bij Sail Today. Bij Amorgos kun je als volwassene en gezin, alleen of met een groep een zeilcursus volgen. Je kunt bootjes huren maar ook kopen, zowel zeilboten als een motorbootje door Zinder Boats.

Kortom, er is ontzettend veel te doen en te beleven in onze jachthaven! Zelf voel ik me altijd heel erg op mijn gemak tussen de boten en kan ik uren ronddwalen in een haven. Nog één laatste tip van de Waterburgemeester! Aan het eind van de haven, als je voorbij Harbour House loopt, kun je heel leuk op een bankje zitten en uitkijken over het water. Veel plezier!

Lees verder

Kraanwaterdag krijgt vervolg

Ons Almeerse kraanwater is niet alleen ontzettend lekker, het is ook nog eens super gezond! Dat vertelde Waterburgemeester Kevin tijdens de kraanwaterles die hij gaf op de Klaverweide.

Op de cover!

Al bijna 10 jaar zie je deze glossy overal opduiken in Almere, de Lifestyle Almere! Deze zomer was het thema water en niemand minder dan onze Waterburgemeester Kevin van Drumpt sierde op de cover!

Winnaar Spring in ‘t Diepe #2

Waterparade voor Almere

Rémy Sedney wint Spring in ’t Diepe met feestelijk idee

Een waterparade voor alle watersporten, -verenigingen en -bedrijven, om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de grote diversiteit aan watersporten en activiteiten die Almere te bieden heeft. Een feestelijke dag, met veel gezelligheid en saamhorigheid, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en kunnen genieten op en aan het water. Het verbinden is een belangrijke factor.

Zomerborrel 2019

Op woensdag 28 augustus ging de Waterburgemeester met een grote groep partners het water op om het samen te hebben over dit bewuste water. Gemeente, politie, bedrijven/organisaties en verenigingen waren aanwezig om elkaar beter te leren kennen en te bespreken waar zij tegenaan lopen als het om het thema water gaat.

Spring in ‘t Diepe!

Heb jij deze zomer ook heerlijk kunnen genieten op het water, in je bootje of heb je wat verkoeling in het water gezocht met de hoge temperaturen? Wat kwam je tegen, wat viel je op? Ben je geïnspireerd waardoor je met een goed idee de Almeerse waterrecreatie nog aantrekkelijk weet te maken? Deel je idee en maak kans op €500,- om het uit te voeren!

Kraanwaterdag 2019

Op woensdag 25 september is het weer zover, nationale kraanwaterdag! Nu vraag je je misschien af, een speciale feestdag voor kraanwater? Ja zeker! Het drinken van kraanwater is lekker, maar ook nog eens hartstikke gezond. Je lichaam heeft per dag tot wel 3 liter vocht nodig, wat voor 1 tot 1,5 liter uit water wordt gehaald, maar de rest -1,5 tot 2 liter- moet je zelf aanvullen.

Op bezoek bij ASRV Agon

Het bezoek aan de Almeerse studentenvereniging Agon was ontzettend leuk en een beetje pijnlijk.. 😉 De studenten zitten samen met de burgervereniging Pampus op een gave plek aan de Hoge Vaart, waar vrij rustig geroeid kan worden. Toen ik aankwam werd ik kort geïntroduceerd bij de leden en al snel in een boot gezet, om maar gelijk zelf even te gaan roeien. Nou, dat viel niet mee!

Op bezoek bij Marina Muiderzand

Mijn eerste bezoek van 2019 is bij Marina Muiderzand, onze buitendijkse jachthaven in Almere Poort. Ik kom hier zelf al ruim 12 jaar, voor de stalling van mijn eigen boten. Ik mocht een middag met havenmanager over het terrein van de haven lopen. Wat een enorm mooie en grote haven hebben wij in Almere.