Op bezoek bij ASRV Agon

Het bezoek aan de Almeerse studentenvereniging Agon was ontzettend leuk en een beetje pijnlijk.. 😉 De studenten zitten samen met de burgervereniging Pampus op een gave plek aan de Hoge Vaart, waar vrij rustig geroeid kan worden. Toen ik aankwam werd ik kort geïntroduceerd bij de leden en al snel in een boot gezet, om maar gelijk zelf even te gaan roeien. Nou, dat viel niet mee!

We begonnen met wat oefeningen om de techniek onder de knie te krijgen, de volgorde benen, rug, armen is heel belangrijk. Je begint met je benen opgetrokken, je rug gebogen en in je handen heb je de riem. Het is nog een hele kunst om tegelijk met je bootgenoten te roeien, maar we begonnen gelukkig rustig. Het is leuk om te zien dat een groep jonge mensen zo enthousiast is over watersport. De studenten wonen bijna allemaal in Almere en studeren zowel in Almere als in Amsterdam of Utrecht. Het is leuk om te zien dat de vereniging groeit en dat ze nu al op 40 leden zitten.

Je kunt zelf bepalen hoe vaak en op welke dagen je traint. Het is mogelijk om ook wedstrijden te roeien, wat ertoe leidt dat mensen die samen wedstrijden roeien, meer samen trainen. Op dinsdag is de ‘vaste’ dag waarop bijna iedereen er is, waarop er gezamenlijk gegeten wordt in het gezellige clubhuis.

De studenten mogen nu gebruik maken van de spullen van de burgerverenging Pampus, maar hun doel is om hun eigen spullen te kunnen hebben. Er is al een boot in het bezit van de studentenvereniging, het begin van iets groots. De studenten geven aan dat Almere een ontzettend fijn roeigebied heeft, wat natuurlijk ook de reden is waarom het Nederlandse team hier komt trainen. Niet alleen is het nog vrij rustig op het water, ook is de Hoge Vaart een behoorlijke rechte vaarweg en door de natuurlijke oevers slaan de golven niet keihard terug.

De roeiers gaven wel aan dat er af en toe veel te hard gevaren wordt door motorboten, wat niet alleen niet toegestaan is, maar ook ontzettend gevaarlijk kan zijn voor roeiboten. Doordat er grote golven ontstaan, kunnen deze in de boot komen en deze doen zinken of omvallen. Dus, let alsjeblieft op wanneer je op de Hoge Vaart in je bootje geniet van een mooie dag, zodat iedereen op een prettige manier kan genieten van het water.

Tijdens de introductieweek van de hogescholen is de studentenvereniging aanwezig om nieuwe studenten kennis te laten maken met de sport, een mooi moment om op te stappen! Daarna volgt een eigen introweekend van de vereniging, met veel gezelligheid en bier. Een ontzettend leuke club mensen bij elkaar, enthousiast over Almere en over de watersport. Ben je nieuwsgierig geworden hoe dat roeien nou precies werkt? Ga dan zeker eens langs, je bent meer dan welkom!

Lees verder

Kraanwaterdag krijgt vervolg

Ons Almeerse kraanwater is niet alleen ontzettend lekker, het is ook nog eens super gezond! Dat vertelde Waterburgemeester Kevin tijdens de kraanwaterles die hij gaf op de Klaverweide.

Op de cover!

Al bijna 10 jaar zie je deze glossy overal opduiken in Almere, de Lifestyle Almere! Deze zomer was het thema water en niemand minder dan onze Waterburgemeester Kevin van Drumpt sierde op de cover!

Winnaar Spring in ‘t Diepe #2

Waterparade voor Almere

Rémy Sedney wint Spring in ’t Diepe met feestelijk idee

Een waterparade voor alle watersporten, -verenigingen en -bedrijven, om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de grote diversiteit aan watersporten en activiteiten die Almere te bieden heeft. Een feestelijke dag, met veel gezelligheid en saamhorigheid, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en kunnen genieten op en aan het water. Het verbinden is een belangrijke factor.

Zomerborrel 2019

Op woensdag 28 augustus ging de Waterburgemeester met een grote groep partners het water op om het samen te hebben over dit bewuste water. Gemeente, politie, bedrijven/organisaties en verenigingen waren aanwezig om elkaar beter te leren kennen en te bespreken waar zij tegenaan lopen als het om het thema water gaat.

Spring in ‘t Diepe!

Heb jij deze zomer ook heerlijk kunnen genieten op het water, in je bootje of heb je wat verkoeling in het water gezocht met de hoge temperaturen? Wat kwam je tegen, wat viel je op? Ben je geïnspireerd waardoor je met een goed idee de Almeerse waterrecreatie nog aantrekkelijk weet te maken? Deel je idee en maak kans op €500,- om het uit te voeren!

Kraanwaterdag 2019

Op woensdag 25 september is het weer zover, nationale kraanwaterdag! Nu vraag je je misschien af, een speciale feestdag voor kraanwater? Ja zeker! Het drinken van kraanwater is lekker, maar ook nog eens hartstikke gezond. Je lichaam heeft per dag tot wel 3 liter vocht nodig, wat voor 1 tot 1,5 liter uit water wordt gehaald, maar de rest -1,5 tot 2 liter- moet je zelf aanvullen.

Op bezoek bij ASRV Agon

Het bezoek aan de Almeerse studentenvereniging Agon was ontzettend leuk en een beetje pijnlijk.. 😉 De studenten zitten samen met de burgervereniging Pampus op een gave plek aan de Hoge Vaart, waar vrij rustig geroeid kan worden. Toen ik aankwam werd ik kort geïntroduceerd bij de leden en al snel in een boot gezet, om maar gelijk zelf even te gaan roeien. Nou, dat viel niet mee!

Op bezoek bij Marina Muiderzand

Mijn eerste bezoek van 2019 is bij Marina Muiderzand, onze buitendijkse jachthaven in Almere Poort. Ik kom hier zelf al ruim 12 jaar, voor de stalling van mijn eigen boten. Ik mocht een middag met havenmanager over het terrein van de haven lopen. Wat een enorm mooie en grote haven hebben wij in Almere.