Kraanwaterdag krijgt vervolg

Ons Almeerse kraanwater is niet alleen ontzettend lekker, het is ook nog eens super gezond! Dat vertelde Waterburgemeester Kevin tijdens de kraanwaterles die hij gaf op de Klaverweide.

Wat een leuke en gezellige ochtend was het bij groep 5 van de Klaverweide in Almere Haven. Waarom is het drinken van kraanwater eigenlijk zo gezond? Je moet ongeveer 1,5 à 2 liter vocht drinken per dag, de overige benodigde 1 à 1,5 haal je uit voeding. Dit heb je nodig om te kunnen functioneren. Maar waarom kraanwater in plaats van bijvoorbeeld frisdrank? Je kunt het vast al wel raden, omdat er ontzettend veel suiker in die drankjes zit. Suiker is niet alleen slecht voor je tanden, maar ook voor een gezond gewicht kun je beter de gezoete drankjes laten staan. Je krijgt door met het drinken van frisdrank een soort kick van alle suikers, waardoor je eerst heel veel energie krijgt, maar daarna juist heel moe wordt. Water helpt je afvalstoffen uit je lichaam te zuiveren en zorgt ervoor dat allerlei functies in je lichaam goed werken (bijvoorbeeld je spieren en je hersenen).

Het drinken van kraanwater is niet alleen goedkoop (minder dan 1 cent per liter), het is beter voor het milieu (minder wegwerpplastic) en dus heel goed voor je gezondheid. Nu willen wij het niet bij één dag laten, maar willen wij deze boodschap wijder verspreiden. Dit gaan wij onder andere doen met en bij Almere City FC, door meerdere keren workshops te geven voor scholieren en studenten die bij hen op bezoek komen. En we zitten binnenkort met o.a. de GGD en De Schoor om tafel om te kijken hoe we met elkaar kraanwater in het vaste educatieve programma op scholen te krijgen. Werk jij bij een school of scholengemeenschap en wil je dat deze kraanwaterlessen ook bij jou op school worden gegeven? Laat het ons weten door te mailen naar almere@waterburgemeester.nl

Foto door Sven Kraaijenbrink

Lees verder

Kraanwaterdag krijgt vervolg

Ons Almeerse kraanwater is niet alleen ontzettend lekker, het is ook nog eens super gezond! Dat vertelde Waterburgemeester Kevin tijdens de kraanwaterles die hij gaf op de Klaverweide.

Op de cover!

Al bijna 10 jaar zie je deze glossy overal opduiken in Almere, de Lifestyle Almere! Deze zomer was het thema water en niemand minder dan onze Waterburgemeester Kevin van Drumpt sierde op de cover!

Winnaar Spring in ‘t Diepe #2

Waterparade voor Almere

Rémy Sedney wint Spring in ’t Diepe met feestelijk idee

Een waterparade voor alle watersporten, -verenigingen en -bedrijven, om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de grote diversiteit aan watersporten en activiteiten die Almere te bieden heeft. Een feestelijke dag, met veel gezelligheid en saamhorigheid, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en kunnen genieten op en aan het water. Het verbinden is een belangrijke factor.

Zomerborrel 2019

Op woensdag 28 augustus ging de Waterburgemeester met een grote groep partners het water op om het samen te hebben over dit bewuste water. Gemeente, politie, bedrijven/organisaties en verenigingen waren aanwezig om elkaar beter te leren kennen en te bespreken waar zij tegenaan lopen als het om het thema water gaat.

Spring in ‘t Diepe!

Heb jij deze zomer ook heerlijk kunnen genieten op het water, in je bootje of heb je wat verkoeling in het water gezocht met de hoge temperaturen? Wat kwam je tegen, wat viel je op? Ben je geïnspireerd waardoor je met een goed idee de Almeerse waterrecreatie nog aantrekkelijk weet te maken? Deel je idee en maak kans op €500,- om het uit te voeren!

Kraanwaterdag 2019

Op woensdag 25 september is het weer zover, nationale kraanwaterdag! Nu vraag je je misschien af, een speciale feestdag voor kraanwater? Ja zeker! Het drinken van kraanwater is lekker, maar ook nog eens hartstikke gezond. Je lichaam heeft per dag tot wel 3 liter vocht nodig, wat voor 1 tot 1,5 liter uit water wordt gehaald, maar de rest -1,5 tot 2 liter- moet je zelf aanvullen.

Op bezoek bij ASRV Agon

Het bezoek aan de Almeerse studentenvereniging Agon was ontzettend leuk en een beetje pijnlijk.. 😉 De studenten zitten samen met de burgervereniging Pampus op een gave plek aan de Hoge Vaart, waar vrij rustig geroeid kan worden. Toen ik aankwam werd ik kort geïntroduceerd bij de leden en al snel in een boot gezet, om maar gelijk zelf even te gaan roeien. Nou, dat viel niet mee!

Op bezoek bij Marina Muiderzand

Mijn eerste bezoek van 2019 is bij Marina Muiderzand, onze buitendijkse jachthaven in Almere Poort. Ik kom hier zelf al ruim 12 jaar, voor de stalling van mijn eigen boten. Ik mocht een middag met havenmanager over het terrein van de haven lopen. Wat een enorm mooie en grote haven hebben wij in Almere.